Εκτύπωση

Γνωρίστε μας...


FLEGGA LOGO


Το όνομα "Φλέγγα" προέρχεται από την ομώνυμη βουνοκορφή, που βρίσκεται στην καρδιά του εθνικού δρυμού της πανέμορφης Βάλια Κάλντα στην Πίνδο. Εκεί, δίπλα στα παρθένα δάση, στα αμόλυντα και μακριά από ανθρώπινη παρέμβαση λιβάδια, από τα μέσα της άνοιξης μέχρι τα μέσα του φθινοπώρου βόσκουν τα κοπάδια των αιγοπροβάτων. Τους υπόλοιπους μήνες του έτους μεταφέρονται στην περιοχή του Βελεστίνου, όπου ξεχειμωνιάζουν για να αποδώσουν το πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά γάλα, από όπου παράγονται τα υψηλής ποιότητας προϊόντα "Φλέγγα".

Η οικογένεια Λαϊτσου, έχοντας μια μακροχρόνια παράδοση στην παρασκευή τυριών, τελειοποίησε πρόσφατα στο Βελεστίνο τις εγκαταστάσεις και την υποδομή της, έτσι ώστε να αποτελέσουν υπόδειγμα στο χώρο της τυροκομίας. Εκεί, στο παραδοσιακό «φυσικό» τους περιβάλλον «γεννιούνται» τα παραδοσιακά ελληνικά τυριά του τυροκομείου, Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.).

Όλες οι διαδικασίες μας έχουν πιστοποιηθεί σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22000. Όλα τα Π.Ο.Π. προϊόντα μας είναι πιστοποιημένα από τον AGROCERT, τον κρατικό Οργανισμό Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων, ενώ τα βιολογικά προϊόντα μας είναι πιστοποιημένα από την Cosmocert, τον κυριότερο Οργανισμό Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων.

Στις εγκαταστάσεις μας παρασκευάζεται μια μεγάλη γκάμα παραδοσιακών τυριών όπως: Φέτα, Κασέρι, Κεφαλοτύρι, Βούτυρο, Μανούρι, Γιαούρτια, Χαλούμι, Γίδινο τυρί, γαλοτύρι καθώς και μια σειρά από ελαφρύτερα σε περιεκτικότητα λιπαρών προϊόντα, αντίστοιχα με τις απαιτήσεις των πελατών. Τα παραπάνω διατίθενται στην αγορά σε διάφορες συσκευασίες, με τη δυνατότητα προσαρμογής σε ακόμη περισσότερες, αν ζητηθεί από το καταναλωτικό κοινό.  

Τα προϊόντα του τυροκομείου μας φτάνουν στους καταναλωτές κυρίως μέσω των πέντε καταστημάτων λιανικής που διαθέτει η εταιρεία σε Βόλο και σε Βελεστίνο, καθώς και μέσω επιλεγμένων καταστημάτων - που θέλουν να διατηρούν το επίπεδο των προϊόντων που παρέχουν σε υψηλές προδιαγραφές ποιότητας - σε όλη την Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια, τα προϊόντα μας άνοιξαν τα φτερά τους ταξιδεύοντας σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, δίνοντάς τους την ευκαιρία να μάθουν και να γευτούν ελληνικά, παραδοσιακά προϊόντα.  

ISO 22000 Greek 2018      Bio  certif. all      Bio  certif. ariani      ΚΑΣΕΡΙ Π.Ο.Π Agrocert ΜΑΝΟΥΡΙ Π.Ο.Π Agrocert     ΦΕΤΑ Π.Ο.Π Agrocert

Φιλοξενία και κατασκευή HostPlus ltd