Η ιστορία μας...

Η ιστορία μας...

Το όνομα "Φλέγγα" προέρχεται από την ομώνυμη βουνοκορφή, που βρίσκεται στην καρδιά του εθνικού δρυμού της πανέμορφης Βάλια Κάλντα στη νότια Πίνδο.Εκεί, δίπλα στα παρθένα δάση, στα αμόλυντα και μακριά από ανθρώπινη παρέμβαση λιβάδια, από τα μέσα της άνοιξης μέχρι τα μέσα του φθινοπώρου βόσκουν τα κοπάδια των αιγοπροβάτων, για να αποδώσουν στη συνέχεια το πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά γάλα, από όπου παράγονται τα υψηλής ποιότητας τυροκομικά και γαλακτοκομικά προϊόντα μας.

Τα προϊόντα μας

Τα προϊόντα μας

Η οικογένεια Λαϊτσου, έχοντας μια μακροχρόνια παράδοση - που η αρχή της χάνεται στα βάθη των αιώνων - στην παρασκευή τυριών, τελειοποίησε πρόσφατα στο Βελεστίνο τις εγκαταστάσεις και την υποδομή της, έτσι ώστε να αποτελέσουν υπόδειγμα στο χώρο της τυροκομίας. Εκεί, στο παραδοσιακό «φυσικό» τους περιβάλλον «γεννιούνται» τα παραδοσιακά ελληνικά τυριά της ΦΛΕΓΓA, Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.).

Βράβευση των προϊόντων μας!

Βράβευση των προϊόντων μας!

Το τυροκομείο "Φλέγγα" συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα LACTIMED. Στα πλαίσια του προγράμματος, τα προϊόντα μας παρουσιάστηκαν σε διαφορετικές χώρες, όπως Γαλλία, Ιταλία, Λίβανο, Τυνησία, Αίγυπτο και βραβεύτηκαν για την ποιότητα και την καινοτομία τους.

Τα τυριά μας!

Τα τυριά μας!

Δοκιμάστε κι εσείς τα γευστικά τυριά μας, από 100% αγνό ελληνικό αιγοπρόβειο παστεριωμένο γάλα και χωρίς την προσθήκη συντηρητικών!

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.
Print

Welcome...

Flegga Creamery is set high on protecting Greek traditional cheeses and producing the most delicious, virgin Greek cheese flavours, always with the highest quality standards.

The company combines tradition with modernisation, resulting in invariably high quality and taste.
The name "Flegga" draws its origin from the mountain top Flegga, situated in the heart of the National Reserve of picturesque Valia Calda in south Pindos mountain range.
This land of virgin wild forests and pastures untainted by human intervention, from early spring to late autumn, is the pastureland of flocks of sheep and goats in order to produce their milk rich in nutritive ingredients, from wich the high quality Flegga products come from.
The Laitsos family, with a long-standing tradition in cheese production - the origin lingering in depths of centuries - has recently updated their dairy facilities and infrastructure in the village of Velestino, to be set as model in the dairy industry field.
There, in the traditional natural 'habitat', are produced the Greek cheeses of Flegga, with Protected Designation of Origin (P.D.O.)

Φιλοξενία και κατασκευή HostPlus ltd Copyright © 2013